📍 ул. Цар Иван Асен II, сграда 2, вх. 3, ет. 1, ап. 18

ТОП 5 НА КВАРТАЛИТЕ В СОФИЯ С АПАРТАМЕНТИ НОВО СТРОИТЕЛСТВО!

Разберете повече за процъфтяващите квартали с ново строителство в гр. София, кои са те и бъдещи тенденции в сферата.

2023 година ще донесе баланс, забавяне на темпото и нормализиране на имотния пазар. Прекомерната динамика и рекордните показатели не могат и не бива да бъдат константа. Търсенето и предлагането ще се балансират, инфлацията ще продължи да забавя темпа си, възможно е на пазара във второто полугодие да излязат хора, които са били в затруднение, но вече са стабилизирали финансовото си положение. Годината ще бъде стабилна, купувачите ще имат повече възможности за избор, но не се очаква спад в цените, поне на този етап. Участниците на пазара ще си дадат време за размисъл, за да вземат най-доброто решение.

Докато 2022 беше изключително динамична година и може да бъде наречена година на действието. Политическите и икономическите фактори като войната и високата инфлация не успяха мигновено да спрат устрема на имотния пазар и станахме свидетели на рекордна активност и сделки – както за лично ползване, така и за инвестиция. За това помогна и евтиното банково кредитиране, както и ниската безработица. Търсенето в началото на периода в пъти изпреварваше предлагането, а баланс започнахме да виждаме съвсем наскоро. Цените на имотите се задържаха високи и към момента не падат. Според нас и през 2023 г. не можем да очакваме спад на цените.
Столицата продължава да бъде един от градовете в България с най-голям интерес от страна на купувачите за покупка на имот. Все повече нараства интересът към имотите ново строителство. Повече за някои от кварталите, които имат потенциал за развитие и предлагат все повече оферти за покупка на новопостроен имот, вижте в следващите редове.

Люлин

Квартал Люлин е най-населеният район в Столична община. Намиращ се в северозападната част на столицата, районът е най-големия жилищен комплекс, състоящ се от 11 микрорайона. Инфраструктурата на квартала е добре уредена. Живущите разполагат с много опции за обществен транспорт, с който да се придвижат до останалите части на града. В района преобладават предимно панелни сгради, строени до средата на 90-те години на ХХ век. В последните години се появяват все повече новопостроени жилищни сгради. Тенденцията се наблюдава основно в микрорайоните, през които преминава линия на метрото и в централната част на жилищния комплекс. Обикновено рядко се виждат стари тухлени сгради, строени преди 1990г. В микрорайони Люлин 9 и Люлин 10 се срещат еднофамилни къщи с дворове, както и няколко малки жилищни кооперации. В Люлин 8, основно около големите търговски обекти се появяват все повече новопостроени жилищни сгради, предлагащи възможности за покупка на нов дом. Други микрорайони, в които се строят както нови жилищни кооперации, така и офис сгради са Люлин 3, Люлин 6 и Люлин 7.

Надежда

Един от старите квартали на София е Надежда. Той също се намира в северозападната част на София и има потенциал за развитие. Районът се състои от 4 микрорайона, в които живеят повече от 80 000 души. Живущите имат на разположение училища, детски градини, много търговски обекти, аптеки, ресторанти и паркове. Преобладава предимно едропанелното строителство, но се намират и възможности за покупка на апартамент ново строителство.

Дружба

Жилищен комплекс Дружба се състои от 2 подрайона. В съседство са му кварталите Младост, Горубляне, Слатина и Полигона. В близост се намира и Летище София. Районът предлага възможност за покупка на апартамент в панелна сграда, както и на такъв, намиращ се в малка новопостроена кооперация. Живущите разполагат с обществен транспорт, както и с метро, осигуряващо бърз достъп до центъра на града.

Студентски Град

През последните години новото строителство се концентрира усилено в определени райони. Такъв е и квартал Студентски град. Намиращ се в югоизточната част на София, кварталът привлича предимно млади купувачи. Макар първоначалната идея да е била районът да задоволява нуждите на студентите, обучаващи се някои от университетите в града, 6 от които се намират в Студентски град, то днес районът привлича много млади семейства, търсещи своя първи дом. В съседство се намират кварталите Дървеница, Дианабад, Малинова долина и Витоша.

Живущите могат да практикуват различни занимания – разходки в парка, забавления, както и различни видове спорт. Районът се разраства усилено и в него се намират все повече възможности за покупка на жилище ново строителство на удобна и атрактивна локация.

Овча Купел

Квартал Овча Купел също е един от старите квартали на София. В него преобладават панелни и ЕПК блокове, повечето от които изградени преди 25 години. Днес обаче могат да се намерят все повече нови кооперации с модерен стил и архитектура.  Вземайки под внимание фактът, че районът е един от най-старите в столицата, той се слави с добре изградена инфраструктура, което е и едно от водещите му предимства наред със спокойствието.  Локацията на квартала успява да привлече както купувачи с инвестиционни намерения, така и такива, които търсят жилище за лично ползване. Приоритетно за тях е най-вече покупката на жилище, намиращо се на комуникативно място, с възможност за бърз достъп до останалите части на града. Така Овча купел се установява като един от старите квартали на града, който притежава предимствата на новите и модерни квартали. Това е и причината все повече купувачи да се насочват към него.
Районът на Овча купел осигурява на живущите бърз обществен до центъра на града, а от 2021 година през него преминава и третия лъч на столичното метро. Кварталът е предпочитано място за живеене сред младите семейства, най-вече поради спокойствието и наличието на детски градини, ясли, училища, големи търговски обекти и други. Освен това пред избралите да закупят имот в квартала се разкрива чудесна гледка към Витоша планина.

В резултат от нарастващия интерес от страна на купувачите през последните години, Столична община започна подготовката на устройствен план, предвиждащ повече места за спорт, почивка и развлечения с малки деца. Предвижда се още оптимизиране на броя на паркоместата в района, както и проектиране на велоалеи.
Ориентираните към района могат да се възползват от сключване на сделка още преди пълното завършване на сградата. Така купувачите мога да придобият имот на по-ранен етап, още преди Акт 16 на много по-изгодна цена или да закупят готово жилище в сграда с модерна визия.

Автор: imoteka.bg

Снимки: imoteka.bg

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Още новини

Покупка на жилище или живот под наем?

Покупка на жилище или живот под наем! Въпреки покачването на лихвените нива в икономиките в световен мащаб, лихвите по кредити за физически лица в България

Сравни обяви

Сравни
Кондекс ЕООД

ул.“Околовръстен път“ №87, ПК 1407 София

condex@condex.bg

02 958 23 96

Фирма КОНДЕКС ЕООД е създадена през 1993 година с основна дейност пълен
инженеринг в областта на климатизацията, вентилацията и отоплението. Фирмата
извършва проучване, проектиране, доставка, монтаж и сервиз, гаранционна и
извънгаранционна поддръжка на инсталациите и е сред водещите специализирани
фирми в сферата на климатизацията на Българския пазар.

Основен принцип, от който се ръководим в нашата дейност, е качествено изпълнение
с качествени съоръжения. Целта ни е намиране на най-оптималното, съвременно и
ценовоефективно техническо решение, според индивидуалните изисквания на
клиента за всяка една сграда, офис, магазин, жилище или предприятие. КОНДЕКС
ЕООД успешно се е доказала и като един от най-надеждните партньори в България за
прецизна, надеждна и иновативна климатизация в сферата на Информационните и
Комуникационни Технологии.
Високото ниво на обслужване, професионализмът и лоялността са в основата на
доверието и дългосрочните взаимоотношения, които сме изградили с нашите клиенти
и партньори.

Във фирмата работят над 30 квалифицирани специалисти. Обособени са Търговски,
Технически, Проектантски, Логистичен отдел, Монтажни екипи, Сервизна и Складова
база.

Екипът ни се състои от висококвалифицирани инженерни кадри и техници,
специализирали в учебните центрове на производителите. Фирма КОНДЕКС ЕООД
предлага монтаж в кратки срокове. Има изградена собствена сервизна мрежа в
страната и е в състояние да осигури 24-часов сервиз, както и реакция до 6 часа, в
случай на авария.

Политика на КОНДЕКС ЕООД е да работи с доказани лоялни и висококвалифицирани
фирми и партньори, предоставяйки на своите клиенти професионално обслужване
във всички точки на страната. Има създадени регионални центрове в по-големите
градове, както и добре организирана дистрибуторска мрежа в цялата страна.

От началото на 2007 година фирмата разполага със собствена складова база с удобно
местоположение в близост до гр. София. Това позволява поддържането на постоянни
складови наличности, както и по-бърза и надежна доставка.

Обзавеждане за баня GAUDI DS

ул.“Ралевица“ №94, ПК 1000 София

info@gaudi-ds.com

0877 000 267

“Gaudi DS” е ориентирана основно към клиента, работим най-вече в негова услуга, в условия на силно динамичен и конкурентен пазар. Знаем, че създаването на ново жилище е дейност, в която всички ние влагаме своите виждания, идеи и мечти – за това персонализираме обслужването към всеки един клиент – според неговите желания и възможности. В същото време сме отворени към по-крупните инвеститори и сме в състояне да предложим оптимален вариант качество/цена. В стремежа си да задоволим всички вкусове разполагаме с богата гама от керамични плочи и продукти за баня – гранитогрес, фаянс, теракота, смесители, душ кабини, вани.

Заповядайте в нашия магазин, споделете вашите идеи и нека заедно реализираме вашия проект – стилна и практична баня с испански фаянс, просторен хол с полиран гранитогрес или пък уютен дом с гранитогрес тип паркет.

Ние се целим да постигнем най-доброто обслужане на клиенти, отлични цени и бързи доставки. Работим с най-реномирани фабрики в този бранш – Peronda, TAU, Fanal, STN, Keros, Pamesa, Hansa, Grohe, Hansgrohe, Geberit.

Така също ние отделяме много време, за да Ви предложим най-добрите оферти. Така Вие, нашите клиенти, може да се възползвате от най-доброто на пазара за бани, гранитогрес, смесители и продукти за банята.

Гауди Ди Ес стартира и online търгoвия с продукти за банята – разгледайте онлайн офертите за смесители, санитарен фаянс и се възползвайте и промоционалните отстъпки при поръчка онлайн.

Мебели GALA Collezione

ул.“Бистришко шосе“ №1, ПК 1000 София

 office@gala.bg

0878 755 639

Ние сме полска фабрика, която преди 14 години започва да произвежда мебели за почивка в местността Лиши Огон в близост до град Бидгошч – регион известен със своите традиции в мебелния бранш. В момента за нас работят около 600 служители, в това число от региона на градовете Тухола и Гниевково, в куявско-поморската област, където през последните години бяха създадени два наши завода. Ние сме един от най-големите производители на тапицирани мебели в Полша. Нашата специалност са мебелните комплекти, тапицирани с висококачествена кожа, внасяна от най-добрите производители на кожи в Италия и Бразилия. Имайки предвид разнообразните нужди на нашите клиенти, разработихме три продуктови линии Gala – Collezione, Primo и Sweet Sit. Нашата амбиция е да създаваме красиви, функционални и разнообразни мебели. В процеса на производство, само рязането и шиенето се правят на машина, а всички останали дейности се извършват ръчно. Стремим се да отговаряме максимално гъвкаво на предпочитанията нашите клиенти, като предлагаме богат избор, както на цветове, така и на дамаски. Надяваме се, че нашите мебели допринасят са създаването на индивидуалния характер на дома и са централно място на срещите на неговите обитатели и гости. Домовете са различни, каквито са и техните собственици, но едно остава същото – връщаме се в тях, за да си починем.

Нашата амбиция е да създаваме красиви, функционални и разнообразни мебели. Gala Collezione е носител на многобройни награди! Всеки ден от фабриката излизат 150 комплекта мебели. Нашите дивани вече са част от над 200 000 полски домове.

Мебели Виденов

 info@videnov.bg

0700 8 90 92

Videnov.bg е един от най-големите онлайн магазини за мебели в България. С над 2077 продукта можете да намерите в един миг вдъхновение за вашия интериор. Обзавеждане с мебели и аксесоари за дома с най-доброто качество и стила, който ви харесва. Цени без конкуренция и качествени материали. В онлайн магазина можете да купувате по всяко време на деня или нощта. Тук можете да се насладите на спокойствието да пазарувате, защитени и сигурни за неприкосновеността на личния ви живот. Тук купувате сигурни мебели – тествани за качество на материалите и обкова си. Дори и най – взискателните клиенти ще се убедят в това подсигурени от правилото за правото на връщане на закупената стока в рамките на 30 дни.

Пощенска банка

ул. „Околовръстен път“ №260, Офис парк Пощенска банка, ПК 1766 София

complaints@postbank.bg

0700 18 555

Пощенска банка, с юридическо име „Юробанк България“ АД, e петата по активи банка на българския пазар – модерна универсална банка, която предлага иновативни продукти и финансови решения на своите клиенти. Пощенска банка е лидер на пазара на кредитни и дебитни карти, жилищно кредитиране и спестовни продукти, както и по отношение на факторинг услуги за корпоративни клиенти, инвестиционно банкиране и попечителски услуги за местни и чуждестранни институционални клиенти.

Пощенска банка има успешно 24-годишно присъствие сред лидерите на банковия пазар в България. Към септември 2014 г. депозитите на гражданите и фирмите в банката възлизат на 5 млрд. лева, отбелязвайки ръст от близо 15% спрямо година по-рано. И през 2014 г. Българската агенция за кредитен рейтинг (БАКР) препотвърди дългосрочния рейтинг на финансова сила на Пощенска банка на BB+, краткосрочен рейтинг В и стабилна перспектива.

Пощенска банка е член на „Юробанк Груп“ – европейска банкова организация с общи активи от €75,5 млрд. евро. След успешното финализиране на увеличението на капитала с 2 864 млн. евро през май 2014 г., 64.6% от акциите на банката са собственост на институционални и индивидуални акционери, сред които световните канадски и американски инвестиционни фондове “Fairfax Financial Holdings Limited”, “Mackenzie Financial Corporation”, “Capital Group Companies, Inc.” и други.

Обзавеждане за баня GAUDI DS

ул.“Околовръстен път“ №87, ПК 1407 София

condex@condex.bg

02 958 23 96

Фирма КОНДЕКС ЕООД е създадена през 1993 година с основна дейност пълен
инженеринг в областта на климатизацията, вентилацията и отоплението. Фирмата
извършва проучване, проектиране, доставка, монтаж и сервиз, гаранционна и
извънгаранционна поддръжка на инсталациите и е сред водещите специализирани
фирми в сферата на климатизацията на Българския пазар.

Основен принцип, от който се ръководим в нашата дейност, е качествено изпълнение
с качествени съоръжения. Целта ни е намиране на най-оптималното, съвременно и
ценовоефективно техническо решение, според индивидуалните изисквания на
клиента за всяка една сграда, офис, магазин, жилище или предприятие. КОНДЕКС
ЕООД успешно се е доказала и като един от най-надеждните партньори в България за
прецизна, надеждна и иновативна климатизация в сферата на Информационните и
Комуникационни Технологии.
Високото ниво на обслужване, професионализмът и лоялността са в основата на
доверието и дългосрочните взаимоотношения, които сме изградили с нашите клиенти
и партньори.

Във фирмата работят над 30 квалифицирани специалисти. Обособени са Търговски,
Технически, Проектантски, Логистичен отдел, Монтажни екипи, Сервизна и Складова
база.

Екипът ни се състои от висококвалифицирани инженерни кадри и техници,
специализирали в учебните центрове на производителите. Фирма КОНДЕКС ЕООД
предлага монтаж в кратки срокове. Има изградена собствена сервизна мрежа в
страната и е в състояние да осигури 24-часов сервиз, както и реакция до 6 часа, в
случай на авария.

Политика на КОНДЕКС ЕООД е да работи с доказани лоялни и висококвалифицирани
фирми и партньори, предоставяйки на своите клиенти професионално обслужване
във всички точки на страната. Има създадени регионални центрове в по-големите
градове, както и добре организирана дистрибуторска мрежа в цялата страна.

От началото на 2007 година фирмата разполага със собствена складова база с удобно
местоположение в близост до гр. София. Това позволява поддържането на постоянни
складови наличности, както и по-бърза и надежна доставка.

UniCredit Bulbank
пл. „Света Неделя“ №7, ПК 1000 София
ccm@unicreditgroup.bg
0700 1 84 84

Булбанк е учредена като Българска външнотърговска банка (БВБ) през 1964г,
със 100% държавно участие, със седалище в София, основен капитал 40
милиона лева и предмет на дейност – международни търговски разплащания
и финанси.
Първоначално Банката се помещава в сградата на БНБ.

През 2015г. е отличена с награди за:

* Най-добра банка попечител за 2015 г. – списание Global Finance
* Награда за цялостна стратегия за развитие на безконтактните плащания –
Visa Европа
* Международният център на УниКредит Булбанк е най-доброто
„Иновативно бизнес пространство“ за 2015 г. – списание „Идеален дом“
* Най-добра банка в България за 2015 г. – списание Euromoney
* Най-добър банков продукт на 2014 г. за безконтактните карти V Pay
Contactless – списание b2b
* Най-добра банка в България – списание EMEA Finance
* Голям сребърен почетен знак за заслуги за Република Австрия на Левон
Хампарцумян – Федерален президент на Австрия Хайнц Фишер
* Дарител на годината за 2014 – фондация „Енчо Керязов“
* Най-добра банка в България за 2015 – списание Global Finance
* Най-добра банка за търговско финансиране в България на
международното финансово издание Global Finance
* Най-добра банка за търговско финансиране в България – списание
Euromoney