Покупки

Покупка на имот в София

Първа стъпка 1 . Реши, че искаш да купиш

Решението да закупите първия си дом е едно от най-големите и важни решения, които някога ще направите. Все пак, домът е най-голямата и емоционална инвестиция, която повечето хора ще направят в живота си. Така, че как бихте могли да знаете кога е правилният момент да го направите?
Никога не е грешно да закупите правилният дом. Ключът  е в това да намерите правилното решение и времето да оцените финансите си.
Закупуването на имот е важна стъпка, която може да донесе много предимства.
Покупката на свой собствен дом е страхотна инвестиция, която може да доведе до няколко финансови изгоди – натрупване на собствен капитал, план за автоматични спестявания – и не на последно място натрупване на чувство за гордост!
Започнете да преглеждате за опциите си още днес. Не е нужно да е знаете всичко. Вашият брокер от Place2live е готов да помогне във всяка стъпка от целия процес.

Втора стъпка 2. Наемете своя агент

Когато търсите брокер да ви помогне, имайте в предвид че преди всичко добрия агент поставя клиентите си на първо място. Това е вашата мечта, вашият брокер е ваш съветник, който да помага да я осъществите.
Добрият брокер ще:
1.    Уведоми за моментното състояние на пазара.
2.    Анализира какво искате и от какво се нуждаете за следващия си дом.
3.    Кореспондира и работи с други професионалисти в областта по време на целия процес.
4.    Предлага имоти, които отговарят на вашите изисквания и бюджет.
5.    Преговаря от ваше име за да сключите възможно най-добрата сделка.
6.    Проверява документи и крайни срокове.
7.    Информира и обсъжда с вас,  за разрешаването на каквито и да е проблеми.

Трета стъпка 3. Осигурете бюджет.

За да направите плана си за финансиране по-лесен, попитайте агента си да ви запознае с професионалист в тази област. Този човек ще работи с вас и агента ви да улесни възможно най-много финансовата част при закупуването на имота.
Какво ще направи консултанта за вас?
1.    Преглед на моментните ви финанси.
2.    Обсъжда възможните опции за вас по време на целия процес.
3.    Води ви към  подходящата цена.
4.    Преговаря от ваше име за възможно най-добрата сделка – цена, лихвен процент, одобрение за заем.
5.    Държи ви информиран за целия финансов процес по време на сделката.

Четвърта стъпка 4.  Намерете вашият дом.

Вече сте се срещнали с доверените ви съветници, и сте готови да започнете с търсенето. Но как или от къде да започнете? Има доста имоти на пазара и впускане без правилна преценка може да ви обърка. Вашият агент от Place2live ще ви помогне адекватно да подберете имотите отговарящи на критериите ви. Правилният дом ще отговаря     на нуждите ви.
Въпросите които може да си зададете?

1.    Кои удобства са най-важни за вас и семейството ви?
2.    От какво простстранство се нуждаете и защо?
3.    Кое е по-важно: локацията или големината на имота?
4.    Бихте ли се интересували от fixer-upper?
5.    Колко важна е данъчната оценка?
6.    Подходящ ли е квартала?
7.    Връзката с главните пътища необходима ли?
8.    Кое би могло да се договори относно новият ви дом?

Ще научите, че приоритетите ви могат да се променят с течение на огледите на имоти.

Пета стъпка 5. Направете оферта.

Когато намерите имота, който ви хареса, следващата стъпка е обсъждането на цената. Важно е да помните, че домът е инвестиция. Вашият агент може да ви даде информация за цени на имоти в същия квартал за да ви увери, че правите правилното решение относно цената.  Посъветвайте се с вашият брокер да ви обясни и насочи каква оферта да предложите.
Някой неща който да имате в предвид при отправянето на оферта са:
1.    Обявена цена -  започнете с цената на която е обявен имота. Това ще ви даде база за сравнение, когато оценявате имота.
2.    Анализ на пазара – вашият брокер ще ви даде информация за цените в съответния квартал за да ви помогне да решите дали цената е добра.
3.    Подобрения – вашият брокер може да ви даде идеи с подобрения, които да се направят по имота и да ви помогне да се уверите че цената е пазарна.

Шеста стъпка 6.  Извършване на комплексна проверка.

Вашият брокер ще ви помогне за подобренията и трудностите относно новият ви дом. По този начин ще знаете какво получавате преди да сключите сделката. Знаейки какво е свършено и какво не в дома ви е важна информация при закупуването. Докато подобренията дигат цената на имота, щетите може да се окажат допълнителен разход. Вашата основна грижа е възможността за големите щети, това може да е водата или лошата постройка.
Много често един проблем изглежда голям, но може да се разреши с минимални усилия и бюджет.

Седма стъпка 7. Купуване.

Щом достигнете до добра цена за вас, вие сте на ход да направите покупката!  Но за да сте сигурни, че  не рискувате покупката на имота, има няколко отговорности, които не трябва да забравяте:
1.    Да контролирате финансите си. Не правете големи покупки по време на сделката. Важно е да държите финансите си здрави по това време. Говорете с финансовият си консултант за насока.
2.    Поддържайте връзка с брокера и финансовия консултант – важно е да комуникирате постоянно по време на процеса. Вдигайте телефона или после връщайте обаждането и попълнете всички необходими документи правилно. Също така, не се притеснявайте да питате за каквито и да е въпроси. Вашият отбор е до вас!

Осма стъпка 8.Защитете инвестицията си.

Поздравления и добре дошли вкъщи! Процесът на покупката е завършен. Сега е ваша отговорност да запазите инвестицията си през годините. Извършването на рутинните проверки по имота ви е по-подходящо от колкото след време да оправяте по-големите проблеми. Бъдете сигурни, че следите за течове, щети и проблеми с водата.
Запомнете просто защото покупката е направена не е нужно да прекратявате отношенията си с вашият брокер от Place2live! След като закупите имот – вашият агент все още може да ви е от полза, като ви дава информация за пазара, да ви осигурява контакти при повреди и дори да следи моментната цена на имота ви.
Честит мечтан дом!

 

 

Агенция за недвижими имоти - Place2Live

 

Топ наеми

 • София, Гоце Делчев
 • Необзаведен
 • 4577 ЛЕВА
 • София, Лозенец
 • Обзаведен
 • 920 ЛЕВА
 • София, Лозенец
 • Обзаведен
 • 6000 ЛЕВА
 • София, Драгалевци
 • Обзаведен
 • 960 ЛЕВА