„Втори дом в Европа“: Ето къде са най-желаните места за покупка!

08/08/2022

През изминалата година пазарът на недвижими имоти в Европа е нараснал с 5,6% на фона на продължаващото търсене

Независимо дали тръгвате „на лов“ за ваканционен имот или искате да инвестирате парите си във втори дом, за да направите спестявания докато акциите се движат с луди темпове нагоре-надолу, ще се сблъскате с изобилие от обяви.

От достъп до супер вкусна храна и богата култура до зашеметяваща природа - на Стария континент има по нещо за всеки… за купувачите на имоти също!

През изминалата година пазарът на недвижими имоти в Европа е нараснал с 5,6% на фона на продължаващото търсене, според нови проучвания. Междувременно възвръщаемостта от наеми в най-търсените ваканционни дестинации в региона продължава да расте.

За собствениците на второ жилище европейските градове предлагат култура и добро качество на живот, докато за инвеститорите осигуряват силна заетост от наематели и сравнително ниски разходи за закупуване.

Ръстът идва, тъй като инвеститорите търсят активи за убежище на парите си и инвестиции, генериращи доход, докато инфлацията расте.

И все пак, както при всяка инвестиция, закупуването на имот е голям финансов ангажимент.

Най-скъпите, но и най-желани места за покупка на имот

Помислете дали да хвърлите око на вечно примамливите градове в Западна Европа.

Столицата на Германия - Берлин отбеляза най-силния ръст на цените през годината до юни 2022 г., като имотите от висок клас поскъпнаха средно с 12,6%.

Годишният ръст поставя темпа на растеж на германската столица доста по-напред от този на други големи градове като Ню Йорк (7,3%), Хонг Конг (3,1%) и Лондон (2,5%).

На други места поскъпването на цените на имотите е силно и през тази година тези от висок клас са в Единбург (11,2%), Дъблин (10,2%), Цюрих (10,2%) и Париж (8,9%).

Продължаващото нарастване на цените в най-добрите градове в региона идва, тъй като темповете на растеж на световния пазар на имоти се забавят на фона на нарастващите лихвени проценти и помрачаващите се икономически перспективи.

Покупката на имот в чужбина обаче не минава без предизвикателства. Преди да се впуснат в покупка в чужбина, бъдещите купувачи трябва да вземат предвид валутните курсове, местните ипотеки и данъциte, разходите за собственост и продажба, както и всички ограничения за чуждестранните собственици.

Най-добрите места за закупуване на имот, с цел даване под наем

 

Ако търсите имот за закупуване с цел отдаване под наем, най-добрите ваканционни дестинации в Европа може би най-добре ще отговарят на изискванията като Средиземноморското крайбрежие е вечен фаворит за летовниците.

В допълнение към горните съображения има няколко други фактора, които трябва да имате предвид, когато купувате ваканционен дом за отдаване под наем. Те включват най-вече подходящо местоположение както по отношение на близостта до местните удобства, така и по отношение на достъпа до международните летища.

Италианските региони Тоскана и Лигурия, южното крайбрежие на Франция и Френските Алпи, както и испанските Барселона, Марбея и Балеарските острови са сред някои от най-добрите места в Европа за инвестиране в имоти за покупка с цел отдаване под наем.

Автор: businessnovinite.bg

Снимки: businessnovinite.bg

 

Топ наеми

 • София, Гоце Делчев
 • Необзаведен
 • 4577 ЛЕВА
 • София, Люлин 3
 • Обзаведен
 • 850 ЛЕВА
 • София, Лозенец
 • Обзаведен
 • 920 ЛЕВА
 • София, Лозенец
 • Обзаведен
 • 6000 ЛЕВА