ТОП 5 на най-новите жилищни проекти

16/11/2022

С идването на зимата започва и активният строителен сезон в Близкия изток. Тази година стартират значителен брой проекти. Някои от тях са уникални и показват творческия талант на архитектите и находчивостта на предприемачите. Сред тях са едни от най-големите предприемачи в региона – Aldar и DAMAC, както и инвеститори от луксозния сегмент като Alpago и URB.

Ето и ТОП 5 на най-значимите проекти, чиято първа копка беше направена през октомври:

1. The S tower (жилищна сграда)

Проектът отразява характерния стил и изтънченост на Sobha Realty – резултат от огромния опит и дизайнерски възможности на компанията, следвайки уникалния модел на Sobha за „обратна интеграция“. Разположена между Palm Jumeirah, Sheikh Zayed Road и Dubai Internet City, кулата предлага лесен достъп до основните места на Дубай като Dubai Marina, Emirates Golf Club и Burj Al Arab и други.

Небостъргачът се състои от 62 етажа. На 43 етажа от тях ще бъдат разположени жилища. Сградата ще разполага и със 6 подземни нива, предназначени за паркиране на луксозни автомобили.

2. The Parks (Устойчив град)

URB разкри плановете си за развитие на най-големия устойчив град в Африка, известен като The Parks. Градът ще осигури най-високия в света стандарт за устойчив начин на живот за 150 000 жители. Градът също така ще произвежда 100% от своята енергия, вода и храна на място, за да се превърне в самодостатъчна единица. The Parks е интелигентен град с площ от 1700 хектара, планиран за източния регион на Южна Африка, насърчаващ начин на живот с нулеви емисии.

3. Jumeirah Gulf of Bahrain Resort & Spa (SPA курорт)

Величествено разположен на неизследваните плажове на западното крайбрежие на Бахрейн, курортът представлява уединен оазис далеч от динамиката на града. Гостите ще се насладят на усамотяване в луксозна обстановка със зашеметяваща гледка към океана, буйна зеленина и водни пътища, предизвикващи усещане за благополучие. От панорамни залези и широка гама до развлекателни и уелнес съоръжения, престоите в Jumeirah Gulf of Bahrain Resort & Spa обещават едно незабравимо преживяване.

4. CHIC Tower (луксозен комплекс)

Инвеститорът DAMAC Properties започна изграждането на „CHIC Tower“ – 41-етажна кула, предназначена да предостави на собствениците и наемателите на апартаменти в комплекса уелнес и здравословен начин на живот в луксозна обстановка, допълнена с достатъчно удобства и съоръжения. С първокласното си местоположение в сърцето на Дубайския бизнес залив, DAMAC CHIC Tower предоставя директен достъп до блестящите води на Дубайския канал, изключителна гледка към града и ненадминат достъп до финансови и лайфстайл квартали от световна класа.

5. ZāZEN Gardens (жилищен квартал)

Устойчивостта и здравословният живот са в основата на първокласния имот. Освен класическите удобства, комплексът може да се похвали с 3251 кв.м зелени площи, множество станции за рециклиране, станции за зареждане на EV и слънчеви панели на покрива, което ще помогне за намаляване на таксите за обслужване на общите части на собствениците.

 

Автор: Fakti.bg

Снимки: Fakti.bg 

Топ наеми

 • София, Гоце Делчев
 • Необзаведен
 • 4577 ЛЕВА
 • София, Лозенец
 • Обзаведен
 • 920 ЛЕВА
 • София, Лозенец
 • Обзаведен
 • 6000 ЛЕВА
 • София, Драгалевци
 • Обзаведен
 • 960 ЛЕВА