Липсва ви комфорт в дома - променете интериора

24/11/2022

Съвременните интериорни стилове се основават предимно на минимализма. При проектирането на интериори често се вдъхновяваме от аранжировки от каталози и проекти, представени от дизайнерски студия. Обикновено обаче се оказва, че красивите аранжировки, които изглеждат перфектно на визуализации или снимки, се оказват твърде схематични, скучни и най-вече неудобни в ежедневието. В такива случаи си струва да използвате доказани техники, които ще затоплят такъв интериор и ще го направят по-приятен за гледане.

Ето прости техники за декориране, които ефективно ще затоплят външния вид на влажна стая, без да нарушават модерния характер на дизайна.

Използвайте потенциала на осветлението

Осветлението има изключително голям потенциал не само да подобри функционалността на отделните пространства, но и да има специална декоративна стойност. Трябва да се възползвате от тези качества, опитвайки се да направите интериора по-комфортен.

Правилно подбраните пендели или стоящи осветителни тела ни позволяват да подчертаем това, което харесваме, например холна гарнитура. Когато избирате осветление за затопляне на пространство, трябва да обърнете внимание не само на формата на лампата, но и на нейната функция и цвят.

В допълнение към централното осветление, не забравяйте да изберете стояща лампа, която ще бъде разположена до холната гарнитура. Малка лампа, поставена на шкафа на телевизора, също ще създаде уютна атмосфера, тъй като ще намали видимия контраст между силната светлина на екрана и интериора.

Такива точкови източници на светлина ще подчертаят мебелите и ще придадат на интериора известен комфорт заради играта на светлина и сянка.

 

Обзавеждане и интериорна атмосфера

В много отношения мебелите за хола определят колко комфортна атмосфера ще създаде интериорът. Ако сте избрали мебели в стила на минимализма, тогава направете интериорния дизайн малко по-богат. За да направите това, можете да използвате одеяла или декоративни възглавници.

От друга страна семплите мебели с крака в стил, напомнящ за 60-те и 70-те, правят пространството оптически по-голямо и просторно. За контраст изберете диван или модулен ъглов диван в топъл земен цвят като кафяво или карамелено.

Ако искате да направите хола по-уютен, можете да разчупите възприетия в него стил с еклектика. Това означава допълване на минималистичното ядро ​​на интериора със стилизирани елементи. Тук, например, античен гардероб, конзола в стил Ludwik или обикновена масичка за кафе са идеални.

 

Аксесоари и добавки, които ще стоплят интериора

Простите форми на мебелите, монохромните, както и липсата на изразителни акценти и растения правят интериора работещ и твърде строг във възприятието.

Ако искате да направите интериора по-топъл, приложете няколко оригинални решения. Това могат да бъдат многоцветни велурени столове, завеси с по-плътна текстура и саксийни растения в интересни рамки. Също така не забравяйте за важната роля, която аксесоарите играят в подредбата.

Често е достатъчно да поставите шарени възглавници на фотьойл или диван и всичко веднага придобива нов израз. Същото важи и за белите мебели, които в комбинация с дървесни цветове изглеждат много по-удобни.


Автор: Actualno.com 

Снимки: Actualno.com 

 

 

 

Топ наеми

 • София, Гоце Делчев
 • Необзаведен
 • 4577 ЛЕВА
 • София, Лозенец
 • Обзаведен
 • 920 ЛЕВА
 • София, Лозенец
 • Обзаведен
 • 6000 ЛЕВА
 • София, Драгалевци
 • Обзаведен
 • 960 ЛЕВА